Иван Шуманов и децата от школата „Наум Хаджимладенов” откриха нови приятели в Дупница

Художникът Иван Шуманов участва за втора поредна година в регионалната изложба „Приятели” в Дупница. Изложбата бе открита на 1 февруари в общинската художествена галерия „Околийската къща” в съседния град.
Организаторите на експозицията обръщат внимание на общочовешките ценности като антипод на консуматорското общество. „Изкуството трябва да има социална роля”, категоричен бе и Иван Шуманов, чиято картина „Изгонване от рая” олицетворява проблемите с презастрояването край природните дадености на България.
В 16-ото издание на изложбата участват 48 автори от София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Дупница и Самоков. Техните творби ще останат в „Околийската къща” в центъра на Дупница до 20 февруари.
Иван Шуманов взе със себе си за откриването на творческата проява и свои възпитаници от школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалище „Младост”. В Дупница младите любители на четката са разговаряли с много художници и са се насладили на многообразие от живописни творби, рисунки, скулптури и арт инсталации.
„Децата изживяха специални мигове. Вярвам, че всички знаят колко полезни са тези посещения за тях, ако искаме младите хора да израстват в нравствено, морално и духовно отношение”, коментира Шуманов. Той благодари за топлото отношение и вниманието към самоковската група от страна на организаторите на изложбата, участниците в нея и гостите на откриването.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*