Иван Шуманов подреди пета самостоятелна изложба

Младият художник Иван Шуманов изненада приятно ценителите на изобразителното изкуство в Самоков с петата си самостоятелна изложба – живопис, която бе открита на 21 февруари във фоайето на Художествената галерия „Проф. Васил Захариев”.
По мнението на специалисти картините на твореца са „по-осъзнати”, а Шуманов е твърде оригинален в своите композиционни решения и в поднасянето на изкуството си пред публика.
„Иван е пресъздал по свой начин цикъл репродукции на възрожденски икони и на световни шедьоври – не е направил точни копия, но е пренесъл духовността и енергия им. Вниманието грабват и неговите портрети, пейзажи и етюди, повечето от които сътворени в Ателието по живопис в класа на проф. Бисера Вълева в СУ „Св. Климент Охридски”, където Шуманов е студент”, заяви на откриването на изложбата изкуствоведът д-р Благовест Върбаков. Той изтъкна и активното участие на Иван Шуманов в художествения и артистичен живот в страната, а и в чужбина, което е верен показател за старанието на твореца да покаже най-добрите си умения в конкурентна среда и да „свери часовника си”.
Младият художник благодари на събралите се ценители на изкуството и изрази специално признание на уредника в галерията Радослав Генев за помощта при организиране на изложбата.
Сред присъстващите бяха зам.-кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова. Тук бяха и възпитаници на Шуманов от школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалище „Младост”.
Изложените творби ще могат да се видят до края на февруари. Изложбата е и базар, във връзка с това заинтересованите могат да се свържат лично с Иван Шуманов на тел. 0889 16 13 11.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*