Други, Новини, Спорт

Иво Стоянов втори на турнир в Пловдив

Второ място и 75 точки за ранглистата спечели най-добрата ракета на Самоков Ивайло Стоянов от първия за годината турнир по тенис, състоял се на кортовете на ТК “Локомотив” в Пловдив.
В група Premium 18+ Стоянов постигна три знаменити победи, преди да отстъпи в битката за титлата. На осминафиналите нашето момче се справи лесно с Димитър Асенов, побеждавайки го с 6:2. В следващия етап Иво срази с 6:4 Станислав Манолов, а на полуфиналите се справи със съпротивата на Веселин Трифонов – 9:6.
Въпреки натрупаната умора и малкото време за възстановяване /по-малко от половин час/ 36-годишният ас излезе в битката за трофея срещу силния софиянец Радослав Владимиров.
Началото на сблъсъка бе перфектно за Ивайло, който със силен сервис и разнообразни удари от дъното на корта поведе с 2:0 гейма и 40:15. Точно в този момент умората започна да надделява и Радослав намали изоставането си, след което, придобил увереност, започна да разиграва съперника си по цялата дължина корта.
В крайна сметка 24-годишният Владимиров успя да вземе срещата с 9:4 и да вдигне купата. Той прибави и 125 точки, с които излезе начело в класирането.
“Доволен съм от играта, която показах. Имайки предвид липсата на каквато и да било подготовка, съм щастлив, че изобщо стигнах до спора за титлата. Накрая умората вече си пролича и съперникът ми се възползва от това. Поздравявам го, а следващия път, когато се срещнем, се надявам аз да изляза победител”, сподели след турнира Ивайло Стоянов. Покрепа на вицешампиона в двудневната надпревара в Града под тепетата му оказваше гласовита агитка от Самоков.

Leave a Reply