Новини, Шарен свят

Иво Трайков поема временно полицията

Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР Мариета Иванова Иво Трайков е определен да поеме ръководството на Районното управление на полицията в Самоков до назначаването на началник. Междувременно, в края на декември, досегашният шеф Георги Тодоров бе пенсиониран.
Иво Трайков е началник на група „Противодействие на общата престъпност“ в Областната дирекция и има дългогодишен опит в системата на МВР.
„По отношение назначаването на нов началник трябва да се има предвид, че ръководството на ОДМВР-София подхожда изключително сериозно към избора на най-подходящия човек за този отговорен пост. За това е необходимо време, за да се направи прецизен и обстоен анализ и избор на утвърден професионалист, притежаващ нужната професионална подготовка и опит, за да ръководи едно от най-тежките районни управления в Софийска област”, заявиха на 5 януари от пресцентъра на Областната дирекция.
На церемония в края на декември пък шефката на дирекцията М. Иванова връчи почетен плакет на Георги Тодоров /на снимката/ във връзка с пенсионирането му. Наградата бе и за дългогодишната резултатна работа на г–н Тодоров в органите на реда, за проявени професионализъм и висок морал.
Заедно със самоковския началник бяха изпратени в пенсия още двама негови колеги от областта.

Leave a Reply