Новини, Спорт, Футбол

Играем срещу тима на премиера в неделя

Стотина зелени седалки с облегалки се кипрят в сектор „В” на стадиона в Бистрица

Тежко гостуване предстои на „Рилски спортист” навръх Благовец – 25 март, неделя. Нашите момчета ще се изправят срещу тима на министър-председателя – „Витоша” /Бистрица/, в опит да наваксат изгубените две точки от двубоя с „Велбъжд” /Кн/ в миналия кръг.
Задачата на самоковци се утежнява допълнително от добрата форма на бистричани в последно време. Те наредиха три поредни победи и се изкачиха в първата половина на таблицата. Отделно от това „Витоша” има и мач по-малко.
Любопитното е, че Бистрица е едно от най-големите села в страната. Жителите му по официални данни от февруари 2011 г. са 4993-ма, но по неофициални сведения там живеят двойно повече хора.
Логично местните футболисти, наричани галено от Бойко Борисов „тигрите”, се радват и на прилична подкрепа от своите привърженици. Често на мачовете на отбора присъстват по 300 и повече зрители. За справка: на мача ЦСКА – „Монтана” от елитната дивизия на трибуните на „Българска армия” преди броени дни имаше не повече от 500-600 „червени” фенове.
“Рилецо” обаче също очаква подкрепа – не само от Самоков /през Ярема/, но и от нашенци, живеещи в столицата.

Leave a Reply