Баскетбол, Новини, Спорт

Играем срещу украинци в турнира “ФИБА Къп”

Два украински отбора ще има за съперници “Рилски спортист” в груповата фаза на турнира “ФИБА Къп”. Тимът ни попадна в група “В”, където ще се изправи срещу “Киев Баскет” и “Прометей”. Сред потенциалните съперници на нашите е и “Балкан”, ако “зелените” не успеят да се класират за групите на Шампионска лига (ботевградчани спорят с “Цмоки” – Минск). Условието тук е този състав след това да отпадне във втория етап на пресявките. Ако пък някой от двата отбора се класира за редовния сезон в ШЛ, група „B“ във “ФИБА Къп” ще остане само с три тима – “Рилски спортист” и двете украински селекции.
Както вече стана ясно, през новия сезон във “ФИБА Къп” няма да има квалификации, а всички отбори започват участието си направо от груповата фаза.
“Киев Баскет” е добре познат на родните запалянковци, тъй като през миналия сезон бе сред съперниците на “Левски Лукойл” в същата надпревара. “Прометей” пък е съвсем нов отбор, създаден е преди по-малко от две години – през октомври 2018 г. През последния шампионат обаче съставът от 250-хилядното Каменское завърши трети в местната лига и доби право на евроучастие.

Leave a Reply