Атлетика, Новини, Спорт

Изабел Крамарска отново мачка, Димитър Тосков с бронз

Самоковското дарование в леката атлетика Изабел Крамарска надви съперничките си в трибоя за момичета до 14 г. и във втория кръг от веригата “Мтел атлетика за младежи”, състоял се на 26 април на ст. “Васил Левски” в София. Ученичката в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” изравни постижението си от 8.2 сек. на 60 метра гладко бягане от първия старт в Правец. 600-те метра пък й отнеха 1:47.3 мин. Крамарска подобри значително постижението си на скок на дължина и след като записа 4.80 м в Правец, сега прескочи 5.14 м. След нея останаха Пламена Тосева от Пловдив и Божидара Бакалова от София.
След като бе изпреварен от съотборника си в “Рилски атлет” Георги Ганджулов на 21 април, този път Димитър Тосков успя да завърши пред него и да стигне до бронзовия медал в трибоя при 14-годишните момчета. Митко спря хронометрите при бяганията си на 60 и на 800 м съответно на 8 сек. и на 2:31.8 мин., а в скока на дължина завърши с 4.76 м. Пред нашето момче завършиха единствено представителите на Мизия – вторият Ангел Димитров и победителят Румен Руменов.
Първенците бяха наградени от президента на родната атлетика Добромир Карамаринов и футболната легенда и зам.-министър на младежта и спорта Емил Костадинов, а всички състезатели получиха награди от спонсора на веригата състезания “Мобилтел”.

Leave a Reply