Атлетика, Новини, Спорт

Изабел Крамарска със сребро и бронз от два турнира за три дни

Младата надежда на „Рилски атлет” Изабел Крамарска завоюва сребърен и бронзов медал в два отделни турнира и дисциплини в разстояние на едва три дни. На 26 април тя зае трето място в трибоя за момичета до 14 години на Осмия мемориален турнир „Цветанка Христова”, състоял се на националния стадион „Васил Левски” в София.
Изабел пробяга 60 м за 8.8 сек., 600 м за 1:55.4 мин. и скочи 4.43 м, за да събере общо 171 т. и да си осигури бронзовото отличие. В същата дисциплина 6-а завърши Драгомира Христова, а на 12-а позиция се нареди Габриела Попйорданова. Иван Цветански и Христо Тосков дадоха съответно 6-о и 9-о време в бягането на 1500 м за юноши старша възраст, а Димитър Тосков се класира 8-и в трибоя за момчета до 14-годишна възраст.
Два дни по-късно – на 28 април, Изабел Крамарска се изкачи с едно стъпало по-горе на почетната стълбичка, давайки второ време в бягането на 800 м на мемориалния турнир „Борис Мулешков” в Панагюрище. На стадион „Орчо войвода” младата ни съгражданка пробяга 800 м за 2:36.0 мин., като допусна на по-малко от две секунди пред себе си единствено Елеонора Монева от Стара Загора. Надпреварата се провежда в памет на първия българин, пробягал 800 м за под 2 минути – Борис Мулешков, който е родом от Панагюрище.

Leave a Reply