Избраха Барчовски за треньор на февруари

Наставникът на БК “Рилски спортист” Росен Барчовски бе избран за треньор № 1 за февруари в анкетата на Пресклуб “България”. Причината – спечелената първа купа на България в историята на клуба.
Барчовски получи 13 гласа. Зад него остана треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева с 12 номинации.
Това е втора подобна награда за специалиста. Любопитното в случая е, че предишния си приз синът на Цвятко Барчовски грабна през… септември 2004 г. – като треньор на националния отбор по баскетбол заради класирането на “трикольорите” за европейското първенство в Сърбия и Черна гора.
“Изненадан съм от тази награда, това ме прави горд. Особено като разбрах в каква конкуренция печеля – на треньори, които са направили постижения с национални отбори на международни състезания. Това неимоверно качва стойността на нашия спорт. Това е признание и за “Рилски спортист”, и за Самоков като цяло. Аз обаче съм човек, който не обича да се преекспонират нещата. Не обичам прекалените изяви. Ако можех, нямаше да дойда, защото не обичам да се показвам пред хората непрекъснато”, скромно заяви старшията на “Рилецо” на среща с представители на медии в столицата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*