Баскетбол, Новини, Спорт

Избраха Людмил Хаджисотиров за селекционер на юношите до 18 г.

Людмил Хаджисотиров

Людмил Хаджисотиров е новият селекционер на националния отбор за юноши до 18 години. Със селекцията Удо, който е помощник на Росен Барчовски в мъжкия „Рилски спортист”, ще участва на европейското първенство /дивизия В/, което ще се проведе в София в края на юли.
„Искам да благодаря на Управителния съвет за доверието, което ми гласува и се надявам да го оправдая. Росен Барчовски ще бъде мой консултант в щаба. Ясно е, че той има огромен опит с международни състезания и този опит и познания ще са много полезни за нас и ще бъдат от голяма помощ за отбора”, бяха първите думи на Хаджисотиров.
Удо допълни: „С набор 96/97 съм добре запознат, защото когато бях треньор на кадетите в „Лукойл Академик”, това беше поколението, с което се занимавах последната година и имам поглед върху нещата и повечето играчи. Естествено тепърва ще се прави списък на разширения състав, а ще наблюдавам момчетата и на финалите. Ще следя и тези, които играят в чужбина, но като цяло имам идея и поглед върху тази генерация. Ще опитаме всичко възможно, за да се представим по най-добрия и достоен начин”.
Относно целите пред отбора, роденият през 1980 г. Хаджисотиров заяви: „Все още не мога да говоря за конкретна цел, защото трябва да се запозная в детайли с нивото на другите отбори. На пръв поглед се вижда, че първенството ще е много силно – участват отбори като Украйна, Словения, Македония, Израел, Германия, Естония, Португалия. Това са тимове, които гледаме и в „А” група, така че конкуренцията ще е много голяма”.

Leave a Reply