Новини, Шарен свят

Избраха самоковец в ръководството на ВиК холдинга

Инж. Венцислав Тодоров, бивш ръководител на „ВиК“ в Самоков, бе избран в ръководството на новосформирания „Български ВиК холдинг” ЕАД. Заедно с доскорошния директор на „ВиК“ в Шумен Илиян Илиев те ще бъдат членове на Управителния съвет. Председател на съвета е ръководителят на Българската асоциация по водите Иван Иванов.
Правителството реши да основе холдинга през януари тази година, след кризата с водата в Перник и поредица от проблеми в сектора в страната. Новото дружество е 100 % държавно и е под шапката на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Уставният капитал на холдинга възлиза на 1 млрд. лв.
Целта на нововъведението е да се подобрят координацията и контролът в дейността на ВиК дружествата. Бъдещето ще покаже дали това ще стане. Междувременно ВиК дружествата остават самостоятелни юридически лица и потребители по оперативни програми.
Министърката на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е назначила и петчленен Надзорен съвет на новия холдинг с председател проф. Николай Лисев, преподавател в УАСГ /Университета по архитектура, строителство и геодезия/.
Инж. В. Тодоров е роден през 1975 г. Завършил е магистратура по техники за опазване на околната среда в Техническия университет. Работил е и в системата на Национален парк „Рила“. Бил е общински съветник в Самоков от името на ГЕРБ. Женен е, с две деца.

Leave a Reply