Избраха Силвия Стойчева за председател на Общинския съвет

Кметът Владимир Георгиев поздрави новоизбраната председателка

Силвия Стойчева бе избрана за председател на Общинския съвет на извънредна сесия, състояла се на 30 май.
За г-жа Стойчева гласуваха 20 съветника. Седем души подкрепиха другата кандидатка – Венета Галева, а една бюлетина бе обявена за недействителна.
Новият избор се наложи, тъй като доскорошната председателка на съвета Ирена Коцева бе избрана за народен представител.
Кандидатурата на С. Стойчева бе представена на заседанието в четвъртък от инж. Христо Ярловски от името на БСП. От името на ГЕРБ Гиргина Рангочева предложи кандидатурата на В. Галева, зам.-председателка на съвета и директор на Бюрото по труда.
Други кандидатури не бяха издигнати.
Гласуването бе тайно. Самият избор бе осъществен от комисия с председател Мая Христева и членове: Валентин Милушев, д-р Стойчо Гълъбов, Стоян Пашов и инж. Христо Ярловски – представители на различни политически сили.
Инсталирана бе тъмна стаичка в в залата, а после пликовете с бюлетините съветниците пускаха в урна пред очите на членовете на комисията, колегите си, граждани, общински служители, гости и журналисти.
Сред присъстващите бяха кметът Владимир Георгиев, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
Г-жа Стойчева благодари за категорично оказаното доверие и изрази желание да бъде председател /на Общински съвет/, ползващ се с подкрепата на всички групи в съвета, на общинската администрация и на гражданите. „Ако успеем да работим успешно като колективен орган, това ще бъде успех и за цялата община, за нейното развитие”, изтъкна новоизбраната председателка.
Силвия Стойчева има добър опит в обществената работа и общинската дейност. От 13 години тя е председател на Общинския съвет на БСП. Досега тя бе и ръководител на групата съветници от Социалистическата партия. Била е народен представител, а и председател на Общинския съвет в предишен мандат.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*