Крими, Новини

Иззеха хероин за 6 бона, полицаи и учители бистрят борбата срещу наркотиците

Самоковски полицаи откриха хероин за близо 6000 лв.
На 2 септември в дома на 36-годишен жител на Радуил, известен на полицията, са били намерени и иззети найлонов прозрачен плик с прахообразно вещество – хероин и електронна везна. Иззета е била и 10 г суха тревиста маса, за която по-късно е установено, че е марихуана.
Мъжът е бил задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Ден по-рано и в двора на 49-годишен жител на Райово, също известен на органите на МВР, са намерени опиати. В парник там полиаите открили 47 стръка с височина 2,20 м, които се оказали канабис. В барака наблизо пък проверяващите се натъкнали на още 14 изсушени растения марихуана.
Установени са хората, засадили растенията – двама младежи на 17 и 21 г. от Самоков. Единият от тях бил известен от по-рано на полицията. При направените проверки в домовете на двамата са открити под формата на тревиста маса и семена още 3 г канабис.
Тримата са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.
х х х
За отглеждане на канабис е бил задържан за 24 часа и криминално проявеният Х. П. /25 г./ от Самоков. Младежът имал няколко еднометрови растения в двора на къщата на баба си, която нямала представа с какво се занимава внукът й.
х х х
Междувременно на работно съвещание в Самоков шефове от РУП начело с началника Мирослав Духалов и директори на училища обсъждаха проблемите, свързани разпространението на наркотици на територията на общината. Участваха и служители от Отдела за закрила на детето към дирекция “Социално подпомагане”, и други специалисти.
Направените от Духалов предложения бяха приети единодушно от присъстващите. Ще се създаде организация за бързо реагиране на сигнали, ще се провеждат и периодични срещи за решаване на възникнали проблеми.
В хода на обсъжданията бе прието и предложението с подкрепата на Ротари клуб в Самоков да се подготвят материали по темата за наркозависимостта, които да бъдат разпространени по школата в града и района. Ще бъдат поканени и специалисти, които да анализират обстановката и да изнесат беседи по темата пред учениците.

Leave a Reply