Изкърпването на улиците продължава от понеделник

„От понеделник, 8 юли, продължаваме усилено изкърпването на улиците в града”, заяви за „Приятел” на 3 юли инж. Емил Николов от името на ръководството на „Бекастрой”.
По този начин г-н Николов отговори и на въпроси на читатели, които през последните дни на няколко пъти в редакцията и по телефона запитаха защо е спряло ремонтирането на градските улици.
От „Бекастрой” поясниха, че в последно време са били ангажирани с подготовката на шосетата и улиците, по които ще мине трасето на предстоящото международно рали „България”, включителното по софийското шосе и пътя за Боровец през Бели Искър. След приключването на ралито на 7 юли усилията ще бъдат насочени към асфалтиране на участъци и запълване на дупки по градските улици.
В понеделник, вторник и следващите дни работата ще бъде съсредоточена на невралгични участъци по улиците „Търговска”, „Асен Карастоянов” и други в централната градска част.
Инж. Николов поясни, че за целта ще се използва нова смес – т. нар. битумна паста, която струва по-евтино, а е и по-трайна. Стана ясно, че с подобна смес е изкърпена наскоро улицата пред болницата.
Лошото състояние на участъци по някои улици, като например на „Ихтиманско шосе”, се дължало на извършени ремонти от страна на „ВиК”. Възстановяването на платното след това било задължение на фирмата, извършила съответния ремонт.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*