Изложбата за Петър Боев ще бъде представена в София

Представената вече в Самоков и в Казанлък фотоизложба „Петър Боев – познатият непознат“ ще бъде експонирана и в столицата. Официалното откриване е на 8 февруари, вторник, от 17,30 ч. в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви“ на ул. „Московска“ 5.
Куратор на изложбата е уредникът в Историческия музей в Самоков Силвио Томов, а съорганизатори освен самоковският музей са Държавна агенция „Архиви“ и Българският фотоклуб.
Петър Константинов Боев (1912-2004 г.) е наш съгражданин, син на офицер, и е известен като фотограф, историк, писател и журналист. Автор е на единствената история на българската фотография в два тома. Самият той е роден в София и прекарва по-голяма част от живота си в столицата. Дълги години е работел в държавното предприятие „Българска фотография“. Един от създателите е на Държавния фотоархив.
В експозицията посетителите ще могат да видят непоказвани снимки от семейните албуми, картини, рисунки, лични вещи, документи, както и оригинални видео материали, свързани с живота на Петър Боев и неговата родолюбива дейност.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*