Култура, Новини

Изложба-базар събра 1300 лв. за бебета

Традиционна трета благотворителна изложба-базар уреди на 12 януари самоковската структура на ГЕРБ-жени. Със събраните средства – 1300 лв., ще бъдат закупени подаръци за първото бебе, родено в болницата в началото на тази година, както и за последното новородено в края на декември м. г.
Гиргина Рангочева, председателка на ГЕРБ-жени в Самоков и общински съветник, приветства от името на организаторите гостите и всички, които се бяха потрудили за зрителните и вкусовите сетива на хората в името на новия живот. Разнообразните, интересни и красиви изделия – риба, месни специалитети, погачи, баници, торти, сладкиши, както и различни сортове вино повишиха настроението и апетита на събралите се. За броени минути почти всички кулинарни изкушения бяха изкупени благодарение на щедростта на посетителите. Най-скъпото ястие се оказа 6-килограмова сьомга, която бе продадена за 150 лв.
За приготвените изкушения се бяха погрижили хранително-вкусовият комбинат “Искър”, “Сотир Немов Комерсиал”, сладкарница “Захарно петле”, фирма “Дусман”, ресторантите “Нико”, “Сангрия”, “Таргет”, както и хотелите “Самоков”, “Двореца”, “Флора”, “Феста” от Боровец, а и майстори-кулинари, работили в домашна обстановка.
В благородното начинание се бяха включили и представители на други политически сили, както и безпартийни.
Някои от донеслите ястия участваха и в изкупуването на изкушения, а накрая ги дариха на Родилното отделение на болницата и на Дома за стари хора. Такива дарители се оказаха сем. Немови, кметът на столичната община Панчарево Димитър Сичанов, шефът на фирма “Васкос” Васил Стоянов.
Подаръци на обща стойност 1300 лв. ще зарадват на 20 януари – в навечерието на Деня на родилната помощ, бебетата и техните родители в присъствието на екипите, при които са се родили малките, и на целия персонал на болничното отделение.

Leave a Reply