Изложба за олимпиадата в Сочи бе открита в библиотеката

Марина Шуманова

Интересна изложба е подредена в Общинската библиотека “Паисий Хилендарски”. Една година след Зимната олимпиада в Сочи цветни плакати запознават посетителите с природата, строителството и изградените различни съоръжения в този голям руски курорт.
Отсреща пък са подредени изображения на руски спортисти, носители на медали от Зимни олимпийски игри от 1924 г. до последната олимпиада през миналата година. Внушителна картина!
Изложбата е под надслов „Олимпийски моменти – Сочи`2014”. Организирана е по инициатива на Руския клуб и клуб „Малахит” – самоковската структура на руския Съюз на съотечествениците, с любезното съдействие на библиотеката. Осигурена е от Руския културно-информационен център в София.
С кратко слово в сряда, на 18 февруари, изложбата бе открита от гл. библиотекар Албена Ихтиманска. За олимпиадата – за грандиозното строителство в курорта, за оценките за организацията и провеждането на това световно събитие в зимните спортове и за резултатите от него, говори председателката на клуб „Малахит” Марина Шуманова.
Присъстваха членове на Руския клуб, на „Малахит”, граждани.
Трудно е да се разберат мащабите на това събитие, но поне малка представа за него ще се добие, ако се разгледа изложбата, която ще продължи до 11 март.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*