Измамиха по телефона 65-годишна с 5300 лв. и злато

Наша съгражданка на 65 години е станала на 24 март поредната жертва на телефонна измама. Жената била излъгана и се разделила с 5300 лв. и 50 грама златни накити.
Непознат мъж, представил се за полицай, успял да я заблуди след няколко разговора по стационарния и мобилния й телефон, че е необходимо да предостави всичките си спестявания и ценности, за да съдейства за залавянето на… телефонни измамници. Без да сподели с никого, приемайки чутото за истина, малко по-късно жената хвърлила през балкона на жилището си плик с парите и златните ценности.
Във връзка и с този случай от Областната дирекция на МВР за пореден път призовават гражданите да не предоставят парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.
Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител, и ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, знайте, че спрямо вас се извършва опит за измама, полицията не търси съдействие от гражданите по този начин, отново, за кой ли път, предупреждават от МВР.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*