Измамиха по телефона 66-годишна самоковка с 1100 лв. и много златни накити

Самоковка на 66 години се раздели с 1100 лв. и много златни украшения – 4 пръстена, 3 халки, 5 чифта обици, 2 колиета и гривна. Само благодарение на намесата на банкови и полицейски служители бе предотвратена опасността на жената да бъдат отмъкнати още 3000 лв.
Случаят е от 10 януари. Банков служител, у когото се породили съмнения за телефонна измама, съобщил в РУП, че възрастна жена настоява спешно да изтегли 3000 лв. Пред пристигналите полицаи потърпевшата споделила, че малко преди това непознат и съобщил по телефона, че трябва да участва в полицейско операция за залавяне на… телефонни измамници. Без изобщо да се усъмни, жената оставила пред дворната врата на дома си всичките си налични пари – 1100 лв., и златните си украшения. Веднага след това посетила банковия клон с намерение да изтегли и останалите си спестявания за целите на „полицейската акция”.
Само благодарение на съобразителността и бързата реакция на банковия служител това е било осуетено. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*