Измамиха по телефона 83-годишна с 5000 лв.

Жена на 83 години от Горни Окол е била измамена по телефона със сумата от 5000 лв. На 31 март следобед на домашния телефон на възрастната жена позвънил непознат, който се представил като „д-р Пламен Димитров от Окръжна болница – София“. Непознатият съобщил на пенсионерката, че снаха й е пострадала тежко и за извършването на скъпоструваща операция са необходими 5000 лв. Без да се посъветва с никого впоследствие потърпевшата предала исканата сума на непознато за нея лице.
В Районното управление на полицията в Самоков е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена и Районната прокуратура.
По повод и а този случай от Областната дирекция на МВР отново, за пореден път, призовават гражданите да не дават пари, поискани по телефона от непознати. При получаването на такива обаждания потърпевшите трябва да се свържат със своите близки и да проверят дали казаното по телефона отговаря на истината. При възникването на съмнение незабавно да се сигнализира на тел. 112, в най-близкото управление на МВР, на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, който отговаря за съответния район.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*