Изпратиха абитуриентите с червен килим

Снимка: Пламен Лобутов

По червен килим самоковските зрелостници влязоха на 24 май вечерта в зала „Самоков” за организираното им тържествено изпращане. Ръководители на общината и цялата голяма препълнена зала приветстваха сърдечно младежите от випуск 2019.
Тържествено бяха внесени знамената на България, Самоков и Европейския съюз.
„Бъдете смели, не се отказвайте от мечтите си и ги преследвайте, защото дори да сгрешите, това също е част от живота и ценен урок… А тук, в подножието на Рила, вашият роден град Самоков ще бъде онова място, което завинаги ще носите в сърцето си, защото топлината на родното място я няма никъде другаде”, изтъкна в поздравлението си кметът Владимир Георгиев.
От името на завършващите средно образование отличникът Светослав Иванов от ПГ „Константин Фотинов”, национален първенец на олимпиадата по немски език, благодари на учителите и на общинското ръководство. Светльо призова връстниците си да използват най-добрите възможности, да получат най-доброто образование и да се върнат в родния си град, за да подпомогнат развитието му. 
Овации след това предизвика и концертът на Габриела Даганова и „Кати денс” с ръководител Катрин Митева.
После младежите до късно, а някои и цяла нощ, се веселиха в Боровец.

х х х

Преди общоградското тържество зрелостниците се простиха в учебните си заведения със своите преподаватели и със знамето на училището си. Младежите и девойките бяха приветствани от сърце и от своите родители, роднини, близки и приятели.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*