Зимни спортове, Новини, Спорт

Изравнен рекорд за Краси Анев в преследването на олимпийските игри в Пьонгчанг

Биатлонистът Красимир Анев изравни собственото си върхово постижение в дисциплината преследване на олимпийски игри. Днес в Пьонгчанг самоковецът завърши на 45-о място, на което бе и преди 8 години във Ванкувър, Канада. На последната олимпиада в Сочи, Русия, преди 4 г. пък нашето момче даде 48-и резултат.
Въпреки това спортист номер 1 на Самоков за 2017 г. едва ли е доволен от представянето си. Той запична преследването на 12.5 км на 37-ата си позиция от спринта вчера. Краси повали всичките 10 мишени от легнал, но цели 5 пропуска в стрелбата от изправено положение го лишиха от още по-добър резултат.
“Анализирах двата пропуска в спринта с моя треньор Георги Фъртунов и видях, че вината си е моя – явно съм прибързал с натискането на спусъка. Днес се чувствах леко уморен, но се надявам да се възстановя напълно за индивидуалната надпревара на 20 км в четвъртък”, коментира Анев пред камерата на Българската национална телевизия от Южна Корея.
Абсолютният фаворит Мартен Фуркад от Франция навакса изоставането си от спринта и дублира олимпийската си титла в преследването от Сочи’2014. Сензационно за второто място се пребори 20-годишният швед Себастиан Самуелсон, а с бронза се окичи Бенедикт Дол от Германия.
Непосредствено зад Краси Анев пък завърши Владимир Илиев, докато Антон Синапов зае последната 60-а позиция. 

Leave a Reply