Новини

Израелски турист бе открит невредим след 6-часово издирване над Боровец

Вечерта в неделя, на 9 февруари, към 19 ч. израелски турист съобщил в полицейския участък в Боровец, че около 16 ч. за последно разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх Ястребец към курортния комплекс със сноуборд. След това двамата изгубили връзката. Изяснено било, че около 15.30 ч. 23-годишният мъж се качил с кабинковата въжена линия до последната станция, а след разговора с баща си спрял да отговаря на телефона.
Веднага младият мъж бил обявен за общодържавно издирване. За установяване на местонахождението му била организирана незабавна операция под личното ръководство на началника на Районното управление на полицията в Самоков. Уведомено било и посолството на Израел, чиито представители също пристигнали на място.
В издирването активно се включили и представители на фирмата, която  стопанисва пистите и е собственик на съоръженията в ски зоната. Те оказали пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В издирването били включени и три снегоутъпкващи машини. Прегледани били много видеозаписи от охранителни камери.
След близо 6 часа интензивно издирване акцията приключила благополучно. Около 1.30 ч. след полунощ туристът бил открит в района на Мусаленската пътека, на около 3 км от връх Ястребец, в добро здравословно състояние.

Leave a Reply