Изявление на инж. Петър Георгиев, председател на сдружение „Самоковци за Самоков”

Уважаеми граждани на Самоковска община,
От името на сдружение „Самоковци за Самоков” благодаря на всички, които ни подкрепиха със своя глас в проведените местни избори.
Благодаря и на всички други, които отидоха да гласуват и изразиха свободно своите предпочитания.
През изминалия месец „Самоковци за Самоков” водиха принципна, открита и толерантна кампания. Целта не беше да се спечелят единствено колкото се може повече гласове, а да се състоят дискусии по важни теми – здравеопазване и социални грижи, образование, туризъм, спорт, икономика.
Кандидатите от листата на сдружението проведоха редица срещи и в селата, където също предложиха своите виждания за развитието на общината.
Никой от кандидатите за общински съветници на „Самоковци за Самоков” не отправи лични нападки към други кандидати.
Не си позволихме да обещаем нещо, което не можем да изпълним.
Критикувахме за несвършеното през последния мандат, но се надяваме критиката да е била градивна и конкретните ни предложения да бъдат разглеждани и прилагани в предстоящия мандат на кмет и общински съвет.
Принципна позиция на сдружение „Самоковци за Самоков” е да не участва пряко в общинската администрация и общинското управление, а да бъде негов коректив.
Именно заради този принцип сдружението не предложи свой кандидат за кмет, а призова своите симпатизанти, а и останалите избиратели, да направят свободно своя избор.
„Самоковци за Самоков” не участваха в нечисти договорки и задкулисни сделки с които и да са партии, групи или групировки.
Такава ще бъде позицията на сдружението и неговите представители и в следващия общински съвет.
Затова са и крайно неуместни изявленията на някои хора, които прехвърлят проблемите „от болната на здравата глава”, като използват термини, без да знаят значението им, и ги прикачат към „Самоковци за Самоков”.
Използването „по инерция” на клишета е твърде неподходящо по отношение на сдружението – негови представители са работодатели, осигуряващи хляб на стотици самоковски семейства, уважавани лекари, учители, културни дейци, общественици, доказали се в своите професии и дейности. Хората от Самоков добре знаят кой какво е направил за своя град.
„Самоковци за Самоков” и занапред ще работят принципно и открито, във и извън местния парламент, за нашата община.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*