Има и забранителна табела, но кой ти я гледа!…

Снимка: Катия Стойчева

Отклик

Възмутени граждани се обадиха в редакцията, за да изразят огорчението си от поведението на някои съграждани. На ул. „Димитър Димов” в Първи квартал, близо до някогашната сграда на Стройрайона, многократно се оформя нерегламентирано сметище.
След сигнали и репортаж на телевизионния канал „Рила” Общината е почистила сметището. Поставена е била дори табела: „Забранено изхвърлянето на отпадъци. Нарушителите ще се глобяват.”
Но кой ти гледа табелата!? Буквално още на следващия ден мястото отново започнало да се превръща в бунище. И то само на около 200 метра от центъра на Самоков!
Нямат ли срам тези хора, които изхвърлят там боклуци, нямат ли съзнание, питат обадилите се граждани. Отговорът е ясен. Както е ясно и това, че за чистенето на това и подобни „диви” сметища се изразходват пари на данъкоплатците, т. е. на всички нас. Просто грешни пари, които биха могли да бъдат използвани много по-целесъобразно.
Гражданите апелират да не се изхвърлят повече отпадъци на това място, както и нарушителите наистина да се глобяват. Хората припомнят, че лятото вече започна, а в горещините от мръсотията могат да плъзнат, не дай си Боже, и зарази…

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*