Инж. Мартин Илиев ще ръководи лесничейството

Инж. Мартин Илиев

Общинското лесничейство има нов шеф – инж. Мартин Илиев. Той е спечелил обявения конкурс за длъжността след като досегашният управител инж. Евгени Димитров се пенсионира. Преди новото си назначение г-н Илиев е бил старши лесничей в предприятието. Работил е и като зам.-директор на бившето Горско стопанство в Боровец.
Новият ръководител бе представен пред колектива на лесничейството, ръководители на общината и журналисти от местни медии на среща в сградата на Общината в понеделник, на 19 май. Кметът Владимир Георгиев характеризира М. Илиев като „човек от бранша, работил в бранша”.
Кметът изрази желанието на общинското ръководство в лесничейството да се решават проблемите, да се насочи енергията на всички в една посока, да се правят предложения за по-добро управление, за бързо и ефективно изпълнение на съответните процедури. Георгиев изрази неудовлетвореност, че в предприятието работят немотивирани хора, нагнетява се напрежение в колектива, не се работи достатъчно за охрана на гората, не се планира отдалече работата и за всички нерешени проблеми се обвиняват общинското ръководство, кметът.

Изтъкнато бе, че поставените искания чрез синдикатите – за облекло, служебни карти, автомобили, увеличение на заплати – в голямата си част са удовлетворени. „Не бива обаче само да се иска, трябва и да се дава. Искаме последователност. Като се дават пари, да се управляват добре”, категоричен бе Георгиев.
Във връзка със закъснението на кадастралните карти досегашният шеф инж. Димитров обясни, че лесничейството не изработва такива карти, подготовката им е забавена заради необходимостта от точно определяне на границите на общинските гори.
Председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева обясни, че се е състояла среща на Постоянната комисия по устройство на територията и екология при Общинския съвет с инж. Димитров и синдикалния лидер Васил Василев, на която са посочени исканията. Стигнало се е до съгласие, че те са от компетентността на ръководството на лесничейството. Във връзка с това ще се проведе среща с новия управител в близките дни.
Според зам.-кмета Радослав Стойчев липсва комуникация между общинската администрация и ръководството на лесничейството. „Самите ръководители трябва да предлагат решения и да работят за преодоляване на проблемите, а не да чакат Общината или някой друг да им ги решава”, допълни Стойчев.
„Ясно ми е, че предстои доста работа, особено по охрана на горите”, декларира новият шеф Илиев.
„Очакваме по различен начин да се управлява лесничейството. Да се работи от всички в една посока, да има прозрачност. Надяваме се в най-кратък срок да има и резултати”, заключи кметът.
На срещата присъстваха и зам.-кметът Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и др.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*