Баскетбол, Новини, Спорт

Инж. Петър Георгиев: “Благодаря на момчетата за мъжеството и сърцатата игра”

Снимка: www.lap.bg

“Наистина дълго чакан и изстрадан трофей” – така президентът на „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев оцени завоюването на Купата на България на пресконференцията по този повод в София на 24 февруари.
“Опитваме се да правим баскетбол в Самоков от 1993 г. Започнахме не от нулата, а от под нулата. Вървим напред стъпка по стъпка, бавно, но сигурно. Не взимаме емоционални и прибързани решения. Не съм привърженик на смените на треньори и играчи след една загуба”, добави той.
“Влязох в съблекалнята и всичко, което казах на момчетата, бе, че това е нашият ден”, припомни си финалния мач сега Георгиев.
„Изключителни момчета са това, нямам думи да опиша колко сериозни хора са и за тях не са всичко парите. Искам да им кажа едно голямо благодаря. За мъжеството, за желанието, за сърцето, с което играха. В Самоков има симбиоза между ръководство, треньори и играчи и тя е в основата на нашата голяма победа. Никога не казвам хоп преди да съм скочил, но сега ще се борим и за титлата в НБЛ,” обяви междувременно ръководителят на клуба.
“Не мисля, че откакто се занимавам с баскетбол, съм имал лесен момент. Знаете какво сме преживели като общество. Търпял съм критики дори и в завода, че виждате ли, в тежки ситуации съм издържал отбора. Но аз съм такъв. Вярвам, че всичко трябва да върви ръка за ръка. И икономика, и спорт, и култура”, категоричен бе президентът, който е и дългогодишен директор на „Самел-90” АД.
“Над 250 деца тренират в школата в момента, а през годините – може би хиляди”, заяви Георгиев по повод единствения баскетболен клуб – самоковският, който разполага с отбори във всички възрастови групи и при момчетата, и при момичетата.
“Публиката ни е около 700-800 души, на които благодаря сърдечно. Не са много, но не бих плащал на фенове, не бих ги обличал в тениски, само и само да идват в залата. На когото му идва отвътре, нека той подкрепя отбора, но да го прави от сърце”, заключи шефът на клуба.

Leave a Reply