Инж. Петър Георгиев е новият председател на борда на НБЛ

Инж. Петър Георгиев

Президентът на БК “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев бе избран за председател на борда на Националната баскетболна лига. Новината съобщи лично президентът на федерацията Георги Глушков.
До решението се стигна след като ръководствата на участващите клубове в първенството се събраха на среща в Правец, където Георгиев е бил единодушно избран на поста за една година. Разбра се още, че всяка година ще има избор на председател на борда, в който влизат представители на всички отбори.
Досегашният главен мениджър на НБЛ Иван Ценов, който подаде оставка в края на миналия сезон, няма да ръководи лигата повече.
“Лигата остава в същия формат. Имаше предложение шампионатът да се провежда под друга форма, но е налице противоречие със Закона за спорта. Избрахме за председател на борда на лигата инж. Петър Георгиев”, поясни Глушков и добави, че 15 август е крайният срок, в който клубовете трябва да подадат заявки за новия сезон. До тогава отборите трябва да са изчистили задълженията си към треньори, състезатели и лигата, както и да са депозирали таксата за участие, която тази година е 7000 лв.
По първоначална информация сигурни за новия сезон за съставите на “Левски”, “Лукойл Академик”, “Рилски спортист”, “Ямбол”, “Черно море”, “Спартак” /Пл/ и “Берое”, докато “Черноморец” изпитва финансови затруднения и на този етап положението му е неясно.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*