Инж. Петър Георгиев: „Залагаме на приемственост и на български играчи и това даде резултат”

Снимка: www.bgbasket.com

Президентът на БК „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев бе изключително щастлив след триумфа на самоковския отбор за Купата на България.
„Спечелихме Купата след като победихме безапелационно всичките си съперници и затова смятам, че „Рилски спортист” е най-силния отбор в момента. Това се постига трудно. Ние заложихме на млади български играчи и трима чужденци, които не сменяме като някакви вещи. Съставът е постоянен, а отношенията между мен и момчетата са прекрасни”, поясни изпълнителният директор на „Самел-90” АД. Не само резултатите, но и начина, по който те се постигат, радва инж. Георгиев.
„Мисля, че играем най-добрия баскетбол и радваме цял Самоков, но и всички, които обичат баскетбола в България. При нас обаче няма нищо случайно, имаме приемственост. Людмил Хаджисотиров е тук от може би 8 години и някак естествено пое тима след Росен Барчовски. Баскетболът е колективна игра и затова благодаря не само на треньорите и играчите, а на всички служители в клуба и на всички хора, които са съпричастни към развитието на този спорт в Самоков”, допълни инж. Георгиев.
Той изтъкна, че около 300 деца и младежи тренират в мъжкото и женското направление в школата на клуба и изрази увереност в завършването на строящия се в близост до „Самел-90” спортен комплекс, какъвто, по думите му, няма другаде в България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*