Баскетбол, Новини, Спорт

Инж. Петър Георгиев: „Искам да спрем НБЛ, а скочиха срещу мен, все едно правя преврат”

Президентът на „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев е поискал категорично да се прекрати първенството в НБЛ. Това сподели той с BGbasket.com след дистанционното заседание на Управителния съвет на лигата. Георгиев вече е освободил чуждестранните състезатели на клуба, за да не се стигне до по-сериозни проблеми при разпространението на коронавируса.
“При тази ситуация, това не е моето, това просто е по-разумното мнение. От всички, които говорихме вчера, само аз давам пари, всички останали получават. Оттам са различията, говори се за продължаване през май-юни, как ще се случи това?! Никой не знае кога ще свърши това чудо. Какво да се продължава, пред кого?! Чужденците плачат, искат да си ходят”, коментира ситуацията Георгиев.
“Опитах се да обясня, но всички скочиха срещу мен, все едно се опитвам да правя преврат. Безотговорни хора… Не става дума за АКО, трябва да се прекрати всичко… Готови са останалите отбори да играят с децата. Другото било в ущърб на баскетбола. А ние не мислим за здравето. И аз искам да продължаваме, но имам глава на раменете си”, добавя шефът на „Рилски спортист”.
Според инж. Георгиев НБЛ трябва да спре, а като крайно да се вземе класирането към настояща дата.
“Никой няма да бъде ощетен в „Рилски спортист”. Всичко ще бъде изпълнено по договорите. Ние си отговаряме за играчите. Затова искаме и да ги освободим, за да не тежат после здравословно на съвестта ни, ако не дай си Боже, нещо се случи. Треньорите в школата също ще бъдат подсигурени. Който си е плащал данъците редовно, осигуровките, няма да има проблем сега”, заключава президентът на самоковския клуб.

Leave a Reply