Новини, Шарен свят

Инспектират плувните басейни

Снимка: авторът

Тези дни представители на Софийската областна служба по водно спасяване при БЧК проверяват откритите и закритите плувни басейни и други водни площи за къпане в областта. Проверява се състоянието на базата, наличието на правоспособен воден спасител, оборудването на спасителните постове.
Шефът на службата Антон Георгиев лично инспектира обектите в Долна баня и едноименния курорт, като даде и указания на собствениците и управителите на плувната база.
Георгиев изтъкна, че успешно е преминала в началото на юни традиционната Седмица на водното спасяване. В областта са проведени успешно и три курса по водно спасяване, като са обучени общо 55 спасители. В края на август и началото на септември курс за обучение на водни спасители ще се проведе и на открития минерален плувен басейн в Долна баня.
Обърнато е внимание на кметовете на общини, на чиито територии има басейни за плуване и къпане, както и открити охраняеми водни площи, че трябва да издадат заповеди за работата им през летния сезон, както и за обозначаване на неохраняемите водни площи със забранителни табели за къпане и плуване.
Около 20 открити и закрити плувни басейна ще бъдат на разположение на посетителите през това лято в Софийска област. Най-посещавани от столичани и други гости са басейните в Самоков, Боровец, Белчин бани, Долна баня, Костенец, Правец, Ботевград, Драгоман.

Любомир Кузев

Leave a Reply