Новини, Шарен свят

Инспекция одобри работата по проекта „Цари мали град”

„Доволен съм от показаните при проверката резултати”, заяви кметът Владимир Георгиев във връзка с извършеното на 8 януари външно оценяване на работата по проекта „Цари мали град”.
Г-н Георгиев направи изявлението си по време на специална пресконференция в Самоков на 9 януари.
Проверката са осъществили трима независими експерти – представители на фирма към отдел „Мониторинг” на ОП „Регионално развитие”, спечелила конкурс на министерството да работи като оценител на дейността по европейски проекти.
Специалистите са се запознали с документацията по проекта, посетили са и строителния обект. Оценката им е, че работата по проекта върви много добре. От тяхна страна е изразено задоволство и от качеството на свършената дейност.
Дребни забележки експертите са имали само по отношение на документацията. По думите на кмета, те дори били приятно изненадани от видимия напредък в строителството. Силно впечатление им направил и стремежът на строителите да приключат цялостната работа до средата на годината, вместо както е по проект – до края на 2013 г.
„Искрено се надявам, че ако работата наистина приключи до средата на годината, ще имаме възможност да кандидатстваме след това с друг проект”, допълни в заключение градоначалникът.

Евгения Попова

Leave a Reply