Инфарктна загуба в първия мач с „Черно море”

В „Рилски спортист” отдадоха загубата от „Черно море” /75:76/ на 1 май на огромното напрежение в срещата. Това призна наставникът Росен Барчовски.
„Напрежението оказа голямо въздействие върху играта на момчетата. Ползвахме по-малко центрове, но пък Станислав Ваклинов направи много силен мач. Имаме потенциал, но трябва да го покажем. Миналата година ситуацията беше същата – първо паднахме у дома от „Черно море”, след това бихме като гост. Такива са плейофите, това е тяхната идея. Смятам, че ако бъдем хладнокръвни и поправим грешките си, ще победим във Варна”, заяви след драмата в „Арена Самоков” Барчовски.
Специалистът за пореден път изрази недоволство от решенията на арбитрите, които с някои от отсъжданията си са взривили атмосферата в залата.
„Получихме техническо нарушение, когато Христо Захариев опита да забие и се хвана за ринга, за да не падне. Аз редовно виждам в Европа и в НБА състезатели да висят по ринга, което е нормална практика. Освен това свириха фаул на Бранко Миркович при положение че се вижда, че нарушението е тактическо и зад Бане има четирима наши играчи. Филип Вукосавлевич пък атакува през Георги Давидов, който си вдига ръката, за да признае извършен фаул, а са отсъдени крачки на Филип. Не казвам, че има тенденция спрямо нас, но съм длъжен да отбележа това, което съм видял в мача”, недоумяваше Росен Барчовски.
В първата среща, играна във вторник, „Рилски спортист” пропиля куп бързи атаки. Неточна стрелба и грешки в нападение оставиха тима ни с едва 12 т. в първата четвърт.
След почивката домакините се вдигнаха на щурм и с добри изяви на юношата Станислав Ваклинов успяха да поведат с 5 т. Положението на гостите се влоши в средата на третата четвърт, когато завърналият се в тима национал Сашо Янев натрупа четири фаула и седна на пейката. Няколко минути след това пък Николай Колев седна на пейката за пето лично нарушение.
Въпреки това „Черно море” удържа натиска на съперника, като важни кошове в края реализира тежкото крило Георги Давидов. Той бе и най-резултатен за своя тим, постигайки „дабъл-дабъл” от 19 точки и 15 борби. Плеймейкърът Джими Хънт реализира 16 т., а Тихомир Желев добави 12 пункта. За домакините над всички бе Ваклинов с 19 точки, а с 16 се отчете Бранко Миркович.
Втората среща между двата отбора се играe в четвъртък, 3 май, а успех на самоковци ще им позволи да влязат в заключителен трети мач – навръх Гергьовден, 6 май, от 18 ч. в „Арена Самоков”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*