Ирена Коцева направи приемен ден и даде пресконференция

Ирена Коцева, снимка: архив

Народната представителка Ирена Коцева даде на 12 януари в Самоков първата си пресконференция за представителите на местните медии. Още в началото депутатката заяви, че отдава изключително значение на подобни срещи особено сега, в дните, когато се води всеобща борба за свобода на словото и на медиите като отзвук на терористичния акт в Париж.
Коцева подчерта, че ще се старае да бъде проводник на това, което става в Народното събрание, като бъде чувствителна към проблемите и отговорна в работата за решаването им. Депутатката ще работи в парламентарните комисии по регионално развитие /където е заместник-председател/ и по образование.
Ир. Коцева е сред вносителите на законопроектите за народната просвета и за Сметната палата. Предстои на първо четене да минат Законът за народната просвета и законопроектът за академичната общност. Мечтата й е, както самата тя каза, най-накрая в този парламент да се приеме Законът за просветата.
В отговор на въпрос г-жа Коцева уточни на пресконференцията, че още не са осъществени служебни контакти с останалите самоковски депутати и че се уточняват вижданията на отделните партии в системата на коалиционното партньорство.
По повод въпроса за ръководството на местната структура на ГЕРБ, Коцева подчерта, че по-важно е не кой ще бъде начело, а как ще работи самата структура.
Разглеждайки поставените проблеми в приемния й ден, депутатката изтъкна, че предстои много борба с безработицата и че има различни нерешени процедури за защита на правата на гражданите.
Ир. Коцева допълни, че предстои среща на самоковските депутати с кмета, след която заедно ще дадат информация във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност. Ще са нужни общи усилия, за да се свърши много работа особено по задачите, свързани с изпълнението на европейски проекти, заключи Коцева.
Тя покани всички и на предстоящата кулинарна изложба на 19 януари, организирана от самоковската структура на ГЕРБ-жени. От получените от изявата средства ще бъдат подкрепени първото родено през 2015 г. дете и няколко талантливи самоковчета.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*