Ирена Коцева отчете една година работа като депутат

Ирена Коцева

Народната представителка от ГЕРБ Ирена Коцева даде на 12 май пресконференция в Самоков за представители на местните медии във връзка с едногодишната си дейност в парламента.
Г-жа Коцева изтъкна, че в работата си се е стремяла да отстоява интересите на жителите на Софийска област, втората по големина и с най-голям брой общини в страната – 22. Срещала се е с много хора в областта, разпознаваем депутат е. Опитвала се е винаги да търси решение на поставените на срещите с гражданите проблеми. Повечето от тези проблеми са индивидуални, но има и такива, за които е нужно законодателно решение. Затова много от въпросите е поставяла на вниманието на Народното събрание, на различните комисии, както и пред председателя на Министерския съвет Пламен Орешарски и пред различни министерства. За всичко това могат да се намерят сведения в стенографските записки на Народното събрание и в отделните комисии, допълни Коцева.
Самата тя е член на парламентарните комисии по образование и наука и по култура и медии. Заместващ член е на Парламентарната асамблея за сигурност, участва в комисиите за приятелство на България със Словакия, Израел, Сърбия, Хърватия, Русия, Чехия.
От отчета личи, че Ир. Коцева е участвала активно в работата на различните комисии, съавтор е на няколко проектозакона, поставила е 14 въпроса в дневния ред за парламентарен контрол, някои от които са получили решения, а проектозаконите чакат да бъдат внесени в Народното събрание.
Депутатката изрази съжаление, че в Народното събрание и в комисиите често се реагира емоционално, от партийна гледна точка, а не с оглед на интересите на всички хора, независимо от партийната принадлежност на вносителите. Впечатлението й от други страни е, че там не се работи така. Коцева е разочарована и от дискомфорта в Народното събрание, свързан с действията на протестиращи и антипротестиращи, както и от факта, че парламентът е институция с най-нисък рейтинг.
„Ще правя всичко възможно да бъде полезна на хората, да съм народен представител, който ще отстоява идеите с присъщия си хъс и характер”, обобщи г-жа Коцева. Тя призова гражданите да упражнят правото си на глас на изборите за евродепутати на 25 май, за да се чува гласът на България в Европейския парламент.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*