Новини, Шарен свят

Ирина и Христо Керефеини – за любовта възрастта не е пречка

Дали когато са си казали свещеното „да” пред Господ и пред света двамата млади и влюбени от пръв поглед са си представяли, че след 50 години съвместен живот все така ще се обичат и уважават!?… Истината е, че Ирина и Христо Керефеини от Самоков и сега, след половин век, са все още в люлката на обичта.
…Ирина е ученичка в текстилното училище. Христо е войник и в момента е в отпуск. Забавата направо кипи от танци, веселие и младежки усмивки. Срещнатите погледи на младежите подпалват огъня и искрите му не са угаснали и днес. Веднага след отбиване на военната служба Христо и Ирина стават семейство. Сватбата им събира много гости в столовата на ТПК „Михаил Дашин”. Десет години след сватбата построяват свой дом и живеят в него в разбирателство и радост. Раждат се синът Димитър и дъщерята Людмила. Те от своя страна доставят радост на родителите си с прекрасни внуци – две момичета и две момчета. Всяко семейство си има свой собствен дом, но по празници са при мама и тате, баба и дядо.
И сега Ирина и Христо – вече пенсионери, са се отдали на грижите за любимите внуци. Изпълнила им се е молбата да бъдат живи и здрави, да имат деца и много внуци. Нека им пожелаем здраве и дълголетие и да са все така за пример на младите – как животът може да бъде щастлив!…

Димитрина Божилова

Leave a Reply