Новини

Искат място в осмицата от Краси Анев и компания в Сочи догодина

Красимир Анев – голямата надежда на българския и самоковския биатлон

Федерацията по биатлон очаква представителният мъжки отбор да се класира в първата осмица на Олимпийските игри в Сочи догодина.
В националната гарнитура ще попаднат четирима състезатели, като най-големи надежди сe възлагат на лидерите Красимир Анев и Владимир Илиев. При жените страната ни ще участва с една състезателка. Петимата биатлонисти, които ще представят България в руския черноморски град, ще бъдат избрани в началото на 2014 г. въз основа на постигнатите резултати в състезанията за Световната и Европейската купа.
“Направили сме проучване на трасето по биатлон в Сочи, което е с много тежък профил и е разположено на 1400 метра надморско равнище. В момента федерацията моделира подобно трасе в Боровец, на което да се проведе 12-дневен лагер преди старта на олимпидата. Предстои обаче още много работа преди това трасе да бъде завършено изцяло”, заяви председателят на централата Екатерина Дафовска.
В края на седмицата националните отбори при мъжете и жените започват финалната част от предсезонната подготовка. Биатлонистите стартират тренировки на ски с няколко подготвителни лагера в Оберхоф /Германия/, Рамзау /Австрия/ и Швеция. Именно скандинавската държава ще бъде домакин на първите стартове за Световната и Европейската купа.
През сезон 2013/2014 г. България ще участва с 4 мъже и 3 жени в стартовете за Световната купа, а в кръговете от надпреварата за Европейската купа спечелените квоти са 5 за мъжете и 5 за жените.

Leave a Reply