„Искър” взе дербито с „Рилец” в последната минута

Отборът на „Искър” (Самоков) спечели с 1:0 домакинството си на „Рилец” (Говедарци) на 9 март в местното дерби от 14-ия кръг на Областната футболна група София-изток.
Срещата се игра на стадион „Искър” в града ни, тъй като „жълтите” все още изтърпяват наказание и нямат право да домакинстват на игрището в двора на Спортното училище „Никола Велчев”. Играчите на двата тима се хвърлиха в здрава битка и се понравиха на десетките зрители с изявите си по терена. Иван Марков пък отбеляза единственото попадение в продължението на мача и така се превърна в герой за „Искър”.
Победата остави „Искър” на четвъртото място в класирането с 22 точки, докато „Рилец” се свлече на 8-о място с актив от 14 точки. Безапелационен лидер с 13 поредни победи е „Костенец”, а на другия полюс е отборът на „Пирдоп”, който все още няма нито една точка в актива си и заема последното 10-о място в подреждането.

Областна футболна група София-изток, 14 кръг

„Звездец” (Горна Малина) – „Левски” (Елин Пелин) – 0:0
„Искър” (Самоков) – „Рилец” (Говедарци) – 1:0
„Ракитин” (Трудовец) – „Костенец” – 0:1
„Мътивир” (Ихтиман) – „Левски” (Долна баня) – 0:3
„Пирдоп” – „Ботев II” (Ихтиман) – 2:5

В следващия кръг „Рилец” (Говедарци) е домакин на ихтиманския „Мътивир” на 16 март, събота, от 15 ч. Ден по-късно пък „Искър” ще гостува на „Костенец”.

Можете да харесате