Новини, Спорт, Футбол

“Искър” се окичи със сребърните медали на “Витоша къп 2023”

Отборът на “Искър” заслужи първо отличие в едва двугодишната си футболна история. Самоковци се окичиха със сребърните медали от приятелския турнир за Купата на Витоша, състоял се през последния месец при отлична организация и подготовка в село Железница, Софийско.
Възпитаниците на треньора Росен Пътников не изиграха най-добрия си мач във финала на проявата на 20 август и закономерно отстъпиха с 1:6 на “Гранит” (Владая). Новите шампиони, които през миналия сезон играеха в Югозападната Трета лига, поведоха с 2:0 чрез голове на голмайстора на турнира Иван Зайков и Петър Христов. Нападателят на “Искър” Петър Войнов върна интригата в двубоя, но по-големият опит на “Гранит” си каза думата и столичани забиха още четири попадения до края на срещата, дело на Костадин Кафтанов, Пламен Симеонов, отново Петър Христов и Димитър Петров.
Самоковци има за какво да съжаляват, защото в груповата фаза на турнира стигнаха до равенство 2:2 със същия съперник и показаха, че могат да му бъдат напълно равностойни. Някои отсъстващи състезатели на “Искър” и по-големият опит на “Гранит” обаче явно натежаха във финалната среща.

Крайно класиране на “Витоша къп 2023”

  1. “Гранит” (Владая)
  2. “Искър” (Самоков)
  3. “Звездец” (Горна Малина)
  4. “Железница”
  5. “Рилец” (Говедарци)
  6. “Обеля Сити” (София)
  7. “Чорни” (Брезник)
  8. “Ферион” (Кубратово)

Leave a Reply