Новини, Спорт, Футбол

“Искър” с класическа победа на старта на сезона, тежко начало за “Рилец”

На двата полюса бе настроението сред футболистите на “Искър” (Самоков) и “Рилец” (Говедарци) след изиграването на мачовете им от първия кръг на Областната футболна група София-изток.
Самоковци поставиха обещаващо начало както на сезона, така и на първия си мач – домакинството на “Звездец” (Горна Малина) на 9 септември, спечелено с класическото 3:0. Още в първите минути на срещата Петър Войнов вкара два гола и успокои своите съотборници. Крайният резултат бе оформен от Божидар Шопов през второто полувреме. Двубоят на стадион “Никола Велчев” в двора на Спортното училище се игра при чудесно време и бе проследен на живо от над стотина зрители. Някои от тях бяха заели места на новите трибуни от западната страна на игрището, докато резервните състезатели и треньорските щабове на двата състава използваха новите скамейки от изток.
В същото време на стадион “Мальовица” в Говедарци “Рилец” загуби с 0:4 от тима на “Костенец”. Хеттрик за успеха на миналогодишните първенци от редовния сезон отбеляза обичайният заподозрян Кристиян Димитров, а четвъртото попадение бе дело на Петър Димитров.
В следващия кръг “Искър” приема “Мътивир” (Ихтиман) на 16 септември, събота, от 17 ч., докато “Рилец” ще гостува в Ихтиман на втория отбор на третодивизионния “Ботев” ден по-късно – в неделя, 17 септември, от 17 ч.

Областна група София-изток, първи кръг

“Искър” (Самоков) – “Звездец” (Горна Малина) – 3:0
“Левски” (Елин Пелин) – “Пирдоп” – 7:0
“Рилец” (Говедарци) – “Костенец” – 0:4
“Мътивир” (Ихтиман) – “Ракитин” (Трудовец) – 2:4
“Левски” (Долна баня) – “Ботев II” (Ихтиман) – отложен

Leave a Reply