„Искър“ с престижно равенство в Трудовец, „Рилец“ би служебно

Отборът на „Искър“ (Самоков) извъртя бойко реми 2:2 при гостуването си на „Ракитин“ (Трудовец) на 17 февруари в отложен двубой от Областната футболна група София-изток. Това бе първи официален мач за двата тима през 2024 година, но въпреки кратката си подготовка играчите изнесоха истински спектакъл за стотината зрители край игрището.
Дежурният голмайстор на „Искър“ Петър Войнов се отчете с попадение и в този мач, а другия гол за самоковци бе дело на Иван Марков. За домакините точни бяха Валентин Стефанов и Васил Григоров.
Към края на двубоя се стигна и до нелицеприятни сцени. Тогава част от публиката на домакините навлезе на терена и опита саморазправа с главния съдия, но въпреки това срещата се доигра.
Не такава бе съдбата на мача между „Искър“ и „Костенец“ в Самоков през есента. Тогава идентичен инцидент доведе до прекратяването на двубоя и служебна загуба с 0:5 за домакините. Освен това бе наложена и парична глоба в размер на 986 лева, както и лишаване на „Искър“ от домакинство за следващите три шампионатни срещи.
„Явно критериите за някои са различни“, огорчено заключиха от управата на самоковския клуб.
Междувременно „Рилец“ (Говедарци) прибави без игра 3 точки към актива си в групата. До това се стигна след неявяването на втория отбор на „Ботев“ (Ихтиман) за отложената среща между двата тима от 11-ия кръг, която трябваше да се изиграе на 17 февруари на стадион „Мальовица“ в Говедарци. Напълно според нормите на БФС бе присъдена служебна победа за „Рилец“ с 3:0.
Така говедарчани вече имат актив от 14 точки и се откъснаха на 4 пред ихтиманския състав в спора за 7-ото място в дивизията. „Искър“ пък заема четвърто място с 19 точки. Категоричен лидер с 11 последователни победи от началото на сезона е „Костенец“.

Можете да харесате