История

Vestnik Priatel

Вестник “Приятел” излиза в Самоков като периодично регионално информационно издание.
Първият брой на вестника се появи на бял свят на 28 февруари през високосната 1992 г. Негов основател е журналистката Надка Вардарова. Вестникът се разпространява главно в Самоков и района, но се получава от абонати и в София и други градове и села в страната, както и в чужбина.
В продължение на почти три десетилетия “Приятел” предлага разнообразна обективна информация, коментари, полезно и забавно четиво, обяви и реклами.
Изданието стана трибуна за изява не само на журналисти, публицисти, обществени деятели, специалисти, а и на своите читатели. Целта е по този начин гражданите да изразяват и да обменят мнения и на практика да участват в управлението на града и общината. Освен това така хората чувстват в. “Приятел” наистина като приятел, като свое дело и като средство за човешко общуване, солидарност и съпричастие. „Приятел“ е авторитетна медия и солиден глас на гражданското общество.
Вестникът е запазена марка, едно от основните завоевания на демокрацията в региона.
Около самия вестник в Самоков се формира и издателска къща, която е подготвила и отпечатала досега над 200 книги, десетки брошури, дипляни, юбилейни вестници, списания и др.
Вследствие на пандемията, здравословни проблеми в екипа и повсеместната криза последният брой на в. „Приятел“ /№ 2170/ излезе на 20 ноември 2020 г.
Въпреки всички трудности сайтът на „Приятел“ и едноименната издателска къща продължават и сега с отговорност своята активна дейност в интерес на родния край и цялото общество.
Девизът ни е:
„Човек не може да има всичко, затова трябва да има най-доброто: Приятел“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*