И бебе се роди на Бабинден

По отколешна традиция персоналът на акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” отпразнува Бабинден по стар стил – на 21 януари. Началникът д-р Пламен Спасов заяви, че през изминалата година в отделението са проплакали 325 новородени, включително 3 двойки близнаци. Общо лекуваните пациенти са били 867, извършени са над 160 операции.
„Вие сте орисани да помагате на хората в най-важните мигове – даването на човешки живот. Поздравявам ви като майка и жена и ви пожелавам да има повече щастливи родители”, обърна се към работещите в отделението управителката на болницата д-р Красимира Ковачка и ги зарадва с дар – модерен телевизор.

Д-р Снежана Троева запозна присъстващите с историята и значението на този ден, почитан от древни времена до днес.
Кметът Владимир Георгиев и зам.-кметът Васил Сайменов подариха на своите домакини цветя. „Благословени сте да дарявате радост на хората, а техните усмивки са най-добрата награда за вашия труд”, изтъкна градоначалникът, който прочете и поздравителен адрес от името на общинското ръководство.
Тазгодишният празник бе особено вълнуващ, тъй като буквално минути преди тържеството в отделението проплака новородената Калина. За майката Веселина Стоилова това бе първа рожба. Екип, ръководен от д-р Антоанета Кънчева, помогна при раждането. Теглото на бебето бе 3 кг, а височината му – 50 см. „Веселина се държа отлично. Роди бебето бързо и лесно, нямаше усложнения. Много се радвам, че на този светъл празник имаме повод за такива радостни емоции”, възкликна д-р Кънчева.
Честта да полее по традиция на лекарите и да ги дари с кърпа и сапун пък се падна на младата майка Яна Василева, родила през ноември първата си рожба – Леана.
Тържеството завърши с коктейл.

Веселина Стоилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*