И Боричо, и Луковица придобиха по-приветлив вид

Продължават успешните акции на участниците в кампанията „Да изчистим градО” по проекта „Чиста Земя”.
Голяма асфалтова площадка над бившите рибарници в местността Луковица край пътя за Боровец, използвана от нарушители през последните години като нерегламентирано сметище, бе почистена с помощта на тежка техника, предоставена от ръководителя на Регионалния център за управление на отпадъците Кирил Поповянски.
„Тази зона ни бе трън в очите още от самото начало на проекта, но първо решихме да се погрижим за замърсените райони в града, а и не разполагахме с необходимата техника. Благодарни сме за съдействието на Общината и на г-н Поповянски, тъй като в случая ние само им посочихме „болното” и те свършиха останалата работа”, заяви Георги Прасков,  основател на „Чиста Земя” заедно с Владимир Митков и Светлин Стефанов.
По същото време – на 18 и 19 май, доброволците също били „на терен”, като събрали над 100 чувала с боклуци в района на Боричо.
„Преди и аз съм била от хората, които са хвърляли боклуци сред природата, но се радвам, че се осъзнах. Сега, по време на акциите ни всяка седмица, се чувствам много добре и сякаш пречиствам душата си. Наистина участвам с удоволствие и се радвам, че мога да бъда полезна”, сподели млада дама, пожелала анонимност. Самата тя не е пропуснала нито един ден от началото на кампанията на „Чиста Земя”.
Организаторите не се изчерпват в идеите си да превърнат Самоков в по-добро място за живот. Те споделиха, че следващите им цели включват почистване и облагородяване на пространството край чешмата на пътя за София /след отклонението за Широки дол/, както и на всички входно-изходни пътни артерии на града ни. „Те са лицето на Самоков пред гостите на града и туристите в Боровец и затова смятаме, че трябва да имат по-добър облик”, заключиха еколозите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*