История, Култура, Новини, Читателски

И в Говедарци чествахме 1 ноември

По случай Деня на народните будители учениците от ОУ “Димчо Дебелянов” в Говедарци поканиха родителите си в самия ден вечерта в читалище “Христо Ботев” в селото. Преподавателката по история Анета Маркова представи обстойна презентация за празника. Йорданка Стоянова прочете слово за родните будители, а участниците в клуб “Слово” с ръководител Зорница Петрова изнесоха рецитал.
Още в самото начало на настоящата учебна година в училището бе избран училищен съвет. Момичетата и момчетата в него събраха предложенията на съучениците си за по-полезно и приятно прекарване на времето.
Като начало училищният двор бе почистен, а класните стаи грейнаха с цветя. Всяка седмица се обновява кътът „Аз рисувам” във фоайето на училището. Организирани са и ученически патрули, които следят за изпълнение на приетите училищни правила.
През октомври бяха обявени конкурси за най-добър клас и най-уютна класна стая. Резултатите от конкурсите ще се отчитат всеки месец и в края на учебната година.
Незабравим ще остане организираният през октомври поход с пикник до манастира „Свети Георги” край селото.
Отбор от училището участва и в състезанието „Не на дрогата” в Самоков. Момичетата от началния курс станаха победителки. Момичетата от прогимназията се класираха втори, а момчетата от началните класове – трети. Всички участници бяха наградени.
Интересни дейности за разнообразяване на живота в училището са предвидени и за ноември и декември.
Славейка Малинова

Leave a Reply