Новини, Шарен свят

И в Лаго вече ще ни е по-чисто благодарение на доброволци

Трета поредна акция по сметосъбиране под надслов „Да изчистим градО” организира на 13 и 14 април, в събота и неделя, доброволческата група „Чиста Земя”.
Участниците в акцията за втори път концентрираха силите си южно от моста срещу бившата фабрика „Самоковска комуна”. Така те продължиха да чистят оттам, откъдето бяха спрели преди седмица – около района на Учителския бент на река Искър. Уверено и задружно ентусиастите преобразиха пътеката към Чакъровите поляни и сякаш в началото на активния сезон ни предоставиха възможността за по-приятни разходки в прекрасния ни крайградски парк Лаго.


Организаторите не пропуснаха да благодарят на подкрепилите ги хора, както и на Кирил Поповянски за предоставената автотехника за събирането и извозването на отпадъците, и на Община Самоков за осигурените чували.
„Сега остана да решим как да запазим тази чистота. Има различни предложения, които могат да бъдат разисквани допълнително – прегради, видеонаблюдение, екопатрули и пр. Засега, като природолюбители и граждани на това райско място, можем, ако попаднем на нарушители, да използваме „умните” си телефони, за да ги заснемем на местопрестъплението и да изпратим снимките до съответните служби в Общината”, призоваха основните инициатори на екокампаниите – Владимир Митков, Георги Прасков и Светлин Стефанов.

Делян Василев

Leave a Reply