Култура, Новини, Шарен свят

И в пенсионерския клуб чествахме Деня на жената

Сто жени празнуваха Осми март в пенсионерския клуб в кв. “Самоково”. Водещата Радка Хаджилазова и цялото ръководство на клуба заедно с активистките Венета Върбева, Роза Ненкова, Малинка Златкова, Василка Фингарска посрещнаха жените като истински домакини.
Имаше скромна почерпка, цветя и много настроение. Не е важно подаръкът да е скъп, важно е как ще ти бъде поднесен… Думите на водещата накараха жените да забравят трудното всекидневие, скъпотията, болестите, да се почувстват наистина като на празник. За това допринесе и подготвената програма с много песни, стихотворения, хумор… Майсторът-акордеонист Петко Димитров не пожали сили и накара жените да си припомнят младостта с Шопското, с “Елено, моме”, с право хоро… Васил Димитров пък се изяви с народни песни. Върхът бе веселата сценка „Баба Мара на доктор” с участието на Тинка Гривева, Васил Димитров и авторката Радка Хаджилазова в главната роля – на баба Мара.
Зам.-кметът Васил Сайменов поздрави жените с много топли думи и пожелания за здраве и щастие. Г-н Сайменов изказа възхищението си от прекрасната организация, чудесната програма, от това, че клубът в „Самоково” наистина се превръща във втори дом за пенсионерите от квартала. “Общината, с каквото може, ще помага”, обеща заместник-градоначалникът.
На тържеството присъства и зам.-кметът Радослав Стойчев.
Милка Ничева, както винаги отзивчива и човечна, подари томбола за празника.
От името на всички присъстващи жени благодаря от сърце на председателя на клуба Антон Антонов, на Радка Хаджилазова, Венета Върбева, Роза Ненкова, че намериха начин да направят деня Осми март незабравим празник за всички нас.

Любица Механджийска

Leave a Reply