Новини

И децата от читалище „Младост” празнуваха на 1 юни

Тържество на читалище „Младост” по случай 1 юни се състоя на самия ден. Събрахме се пред Военния клуб /ДНА/ – сред зеленина и тишина. Децата подредиха столовете за родители и други гости, а ръководителят на Школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” Иван Шуманов разпъна големия лист за рисуване.
Програмата бе разнообразна. Натали Николова ту пееше, ту рисуваше! Малкият Бубчо пък следеше кога ще дойде неговият ред за “Горската песен” и любимото му “Ситно се оро виеше”.
В същия ден в София, в читалище “Аура”, се състезаваха Яна Грозданова с “Черны кот” и Ивана Конярска с “Оранжевая песня”. И двете отново се завърнаха с високи награди от фестивала за руска песен, танц и стихотворение “Пусть всегда будет солнце” – първо място за Яна и второ за Ива! Явно младите ни самодейци са толкова талантливи, че обират първите места вече шеста година!
Следващата подобна изява ще бъде през септември в Казанлък, а нашият празник на 1 юни продължи с участието на децата от читалището в демонстративните състезания на новата велосипедна писта в двора на Спортното училище и на следващия ден в програмата на турнира по аеробика в Боровец.

Лилия Шуманова,
председател на читалище “Младост”

Leave a Reply