Баскетбол, Новини, Спорт

И “Капфенберг” вече дебне “Рилски” в турнира “ФИБА Къп”

Сериозни промени настъпиха в баскетболния турнир “ФИБА Къп”, където тази година участва нашият “Рилски спортист”. Заради усложнената епидемична обстановка, свързана с пандемията от коронавирус, и множеството отложени срещи на съставите в различните първенства, от ФИБА решиха да променят програмата и формата за провеждането на надпреварата.
Новото е, че целият сезон ще премине под формата на отделни турнири, като участниците ще бъдат разпределени в 6 групи по 4 отбора. В първоначалния вариант самоковският тим трябваше да е в група с два съперника, но след промените групата на нашите момчета вече ще бъде с четири състава. Освен украинските “Киев Баскет” и “Прометей”, е включен и австрийският елитен “Капфенберг”.
По време на редовния сезон отборите от всяка група ще играят на отделен турнир в една зала на принципа “всеки срещу всеки”. Мачовете ще се проведат в периода 24-30 януари, а най-добрите две селекции от всяка група и четирите най-добри трети ще се класират за Топ 16.
Топ 16 и четвъртфиналите ще се играят в един елиминационен мач отново на турнир (в един турнир ще участват четири отбора). Тази фаза ще се проведе в периода 21-26 март, а състезанието ще завърши с Финална четворка от 23 до 25 април.
Очаква се скоро от ФИБА да обявят домакините на турнирите и всички ограничения, свързани с пандемията.

Leave a Reply