Култура, Новини, Снимки

И китаристи почетоха празника на Кирил и Методий /СНИМКИ/

Какво е общото между певеца Аспарух Лешников и композитора Йосиф Цанков, между групите „Атлас” и „Щурците”, „Бийтълс” и „Джипси кингс”? В понеделник, 15 май, в Младежкия дом творби из репертоара на тези изпълнители и състави бяха представени от участниците в китарен ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов. Зрителите и слушателите се насладиха и на руски романси, на танго, етюди и валсове, изпълнени от различните формации на „Акустика” – индивидуално, в дует, трио и квартет.
Концертът бе посветен на светите братя Кирил и Методий и първата творба, в изпълнението на Венеса и Таня, бе „Върви, народе възродени”. На сцената таланта си демонстрираха и Митко и Стефи, Даниел, Натали, Симона, Ивайло и Ванката, както и най-малкият участник в състава – Борко, пременен с ризка и вратовръзка. Изпод струните на китарите оживяха „Булевардът на изгубените мечти”, „Подмосковски вечери”…
Георги Лазаров и Стефан Илиев също се изявиха заедно със своите възпитаници Ради и Лъчо. „Горд съм, че мои ученици вече стават учители”, заяви по този повод Хр. Христов. Концертът завърши с професионално изпълнение на испански мотиви от тримата ръководители.
Междувременно директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова организира викторина за делото на светите братя, като най-бързо и вярно отговорилите получиха награди.
Предстои навръх 1 октомври – Деня на музиката, ансамбъл „Акустика” да чества 20-годишен юбилей.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1700496386646970

2 Comments

 1. Ивета Иванова

  Здравейте,
  Искам да направя едно уточнение: най-малкият участник се казва Борко, а не Гошко.
  Благодаря!

 2. dtvasilev

  Здравейте,
  Извиняваме се за неточността и благодарим за коректния сигнал. Коригирахме се. Приятни почивни дни!

Leave a Reply